Telemarkspadler`n på 10 Km

Posted · Add Comment
  • Telemarkspadlern er et herlig og årlig arrangemnet
  • Kartet beskriver 10 km løypa
  • Det er også et 23 Km- og 46 Km  løp
  • Start på Notodden og målgang og feiring på Nordsjø Ferieland

Zoom deg inn på kartet og les mer under om 23 Km varianten:

ww.telemarkspadlern.no beskriver:

Telemarkspadler’n er et internasjonalt kajakkløp hvor du kan velge mellom 3 ulike distanser. Den største starten går fra  Norges blueshovedstad – Notodden. Dette er et 23 km langt strekk uten sluser som  går over Heddalsvannet hvor det er et åpent landskap (du kan bli utsatt for vind og bølger her). Deretter bukter traseen seg videre nedover forbi Lystang Camping hvor 10 km starten befinner seg. Herfra er strekket ganske vindbeskyttet og man padler medstrøms ned  til til Akkerhaugen med målgang Norsjø Ferieland. Norsjø Ferieland til Notodden og retur kalles “Blodspreng” er på 46 km og for de aller tøffeste. Denne blir videreført og her får du testet krefter mot strømmen.

På Norsjø Ferieland er det premieutdeling, servering av den bakte padlepoteten og mulighet for dusj og testing av kabelparken.

Det blir selvfølgelig ikke arrangere et kajakkløp på Telemarkskanalen uten å gi deg mulighet til å oppleve slusene, så søndag tar vi turen til Bandakkanalen for å padle nedover kanalen i retning Ulefoss. Det vil bli ulike muligheter i forhold til distanse og tilrettelegging og det er mulig å padle i både kajakk og kano. Dette er et turløp hvor hensikten er å få mulighet til å padle den historiske kanalen og bli sluset gjennom en av de åtte slusene på vannveien her i Telemark. Det blir mulighet for transport av kajakker fra Norsjø Ferieland.

 

Har du bilder eller informasjon fra området? Vi blir hoppende glade hvis du deler det på denne linken.

 

Med vennlig turhilsen

Sauherad kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder

 

Trengen til Eiangen på 3,4 Km

Foto over er fra: Truls Eilev Schia 3,4 Km er en vei og derfor kortere en (link) turvarianten med start fra Hjuksebø på 6,4 Km Inngangen er fra Holteveien/Holstås som bringer […]
Sep 2, 2014 / Add Comment

Patmos Ottersnesodden på 6,3 Km

Alle bildene over er fra Patmos 6,3 Km er en vei Det er en ganske flat tur på vei God kontakt med vannet Turen kan vandres, sykles, og padles www.visitnorway.com […]
Sep 1, 2014 / Add Comment