Fra Skien via Svanstul til Sauherad på 36 eller 10 Km

Posted · Add Comment
  • Hele turen er på 36,6 Km
  • Det er kun 5 Km av turen som ikke kan sykles
  • Oppoverbakkene starter for alvor ved «Stulvann» ( etter 13 Km) som er på 102 moh
  • Fugleleiken hytta er på 600 moh
  • Fra Fugleleiken til Nordagutu stasjon er det 9,6 Km (men 5 Km er rullesti)
  • Fra Nordagutu til Skien tar du sykkel på toget og returen til Skien tar 30 minutter
  • Hvis du blir kjørt til parkeringen på Svanstul har du en fin tur på 10,2 Km til Sauherad.
  • Fra Svanstul er det 5 Km til toppen av Nare ( 805 moh ) med fantastisk utsikt.

Du kan zoome deg inn og klikke på kartnålene under:


Kombinasjonen med bil, buss, eller tog sammen med vandring, sykkel, eller ski gir deg uante muligheter i Sauherad.

Rundturen som beskrives her kan varieres med andre utflukter, men gir deg en ide over tilgjengeligheten til den herlige naturen i og rundt Sauherad fra Skien.

www.grenlandsportsfiskere.no kan mye om fiske og ferdsel og skriver mye om området:

“Blekktjønnhytta (se kartet) ligger ved utløpet av Blekktjønn, nordvestfor Ørjevatn, og har utsikt over tjønna. Den ligger fint til for turer innover Sauheradfjella der det er mange flotte fiskevatn. Hytta ligger flott til for turer innover Sauheradfjella. her er det gode muligheter for fiske i mange gode fiskevann, for eksempel Steinbruvatn, Krokvatn, Bølivatn, Steintjønn, Mjågetjønn og Grantjønn (Grassdalstjønn). Et fint turmål er Steinbruvatn 702 m.o.h. For mange er dette «selve vatnet». Dette er lett å forstå når en ser vatnet og det vennlige lendet. Og ikke minst fisken. Flere andre vatn er verdt å prøve fiskelykka i. Resepten er et godt kart, godt fottøy og fiskestang. Dette er noe av det flotteste området på Sauheradfjella. er det en av våre hytter en skal ligge på for å plukke molter er det her. Det er et stykke å gå om vinteren, men en kan gå på ski fra Dale og fra Svanstul. Det er også muligheter for snøskutertransport fra Dale”
Sauherad Jeger og fisk oppdaterer deg via denne linken.

www.ut.no om «Nare»:

  “Utsikten fra Nare (805 moh) i Sauheradsfjella er upåklagelig. Dette er virkelig fjellheimen i Grenland. Herfra har man flere av toppgigantene i Telemark på rekke og rad. Det er bare å glede seg og nyte utsikten. Både Gaustatoppen, Vindeggen og Brattefjell er flotte skuer fra toppen. Lifjell, Jonsknuten og Blefjell likeså. Utgangspunkt for blåmerket sti ligger 400 meter før Fugleleikhytta. Det er 2,5 km å gå på skogsbilvei til utgangspunktet fra vinterparkeringen, cirka 40 minutters gange. Turen går langs det flotte Svanstulvannet og byr på mange flotte inntrykk. For de som har mulighet til å ha med sykkel i bilen, vil det være mulig å sykle frem til blåmerket sti.

 

Har du spor, bilder, eller informasjon fra området? Vi blir hoppende glade for alle bidrag via denne linken.

 

Med vennlig turhilsen

Sauherad Kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder

Trengen til Eiangen på 3,4 Km

Foto over er fra: Truls Eilev Schia 3,4 Km er en vei og derfor kortere en (link) turvarianten med start fra Hjuksebø på 6,4 Km Inngangen er fra Holteveien/Holstås som bringer […]
Sep 2, 2014 / Add Comment

Patmos Ottersnesodden på 6,3 Km

Alle bildene over er fra Patmos 6,3 Km er en vei Det er en ganske flat tur på vei God kontakt med vannet Turen kan vandres, sykles, og padles www.visitnorway.com […]
Sep 1, 2014 / Add Comment