Padle- eller båttur fra Skien til Sauherad på 37 Km

Posted · Add Comment

 

Padle opp eller ned?

Du kan selvfølgelig transportere padlefartøyet til Sauherad med både båt, kanalfergene, eller bil og så padle til Skien, men i begge veitilfellene så må du vurdere å få maksimalt med flytende dager på en av Norges mest kjente og vakre transportårer.

Sauherad er ett knutepunkt langs vann og elv med sin naturlige geografiske posisjon og sine mange muligheter for aktivitet og vertskap. Kommunen er har også www.telemarkspadlern.no med sin kompetanse og sitt arrangement.

Motvind, bølger, og krampe.

Når du ser på kartet under så vil du se at du møter mange plasser for å plukke opp din kano eller kajakk hvis krampa kommer eller du vil bytte litt på padling og transport. En snill småbatskipper er også ofte i nærheten og du har i tillegg ekstremt mange mulighter for å gå i land hvis vinden eller eller en muskel blir litt rar.

Vannveien i kilometer fra Skien

  • Skien – Skottfoss 6 Km
  • Skottfoss – Ulefoss 18 Km
  • Ulefoss – Akkerhaugen 12 Km
  • Akkerhaugen – Lystang Camping 10 Km

www.visittelemark.no skriver:

Nyt storslagen natur og spektakulære sluseanlegg på en av de ærverdige kanalbåtene – en reise nesten identisk som for 150 år siden.

Kombinasjonen:
Sauherad er en flott “Base Camp” for kombinasjoner med det vestre løpet opp Vrangfossen ved Ulefoss. Dett er Bandak-Norsjøkanalen og ble åpnet i 1892. I Europa ble denne kanalen i europeiske reisehåndbøker betegnet som et «verdens åttende underverk» da den var ferdig. De naturlige, men regulerte innsjøene og elvestrekningene langs Bandakkanalen heter Bandak, Strauman, Sundkilen, Kviteseidvatn, Fjågesund, Flåvatn, Straumen, Apalnesfjorden, Eidselva og til Norsjø (kilde WP)

Kartet:

Kartet under viser deg løypa med tre alternative målpunkter som er Gvarv med Barnas Camping, Norsjø Ferieland og Lystang som ligger 10 Km Nord for Akkerhaugen.

Zoom deg inn i kartet:Har du bilder eller informasjon fra vannveien? Vi blir hoppende glade hvis du deler det på denne linken.

 

Med vennlig turhilsen

Sauherad kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder

 

 

 

 

Trengen til Eiangen på 3,4 Km

Foto over er fra: Truls Eilev Schia 3,4 Km er en vei og derfor kortere en (link) turvarianten med start fra Hjuksebø på 6,4 Km Inngangen er fra Holteveien/Holstås som bringer […]
Sep 2, 2014 / Add Comment

Patmos Ottersnesodden på 6,3 Km

Alle bildene over er fra Patmos 6,3 Km er en vei Det er en ganske flat tur på vei God kontakt med vannet Turen kan vandres, sykles, og padles www.visitnorway.com […]
Sep 1, 2014 / Add Comment